Pages

25 May 2012

Farmi esimene ja viimane postitus

Hei hei, sain kah tagasi pulti. Laisaks olen maale jõudes jällegist laisaks läinud, seega tuleb esimene sissekanne alles nüüd. Nii oleks vist juba aeg anda ülevaade farmielust, sest oldud on juba pea kaks nädalat farmis, mis ühtlasi tähendab kohustuslike farmipäevade lõppu. Tehtud on viimase kahe nädala jooksul erinevadi asju ja see on kohati olnud päris naljakas. Kui hommikul hakkad sheedi poole minema siis kunagi ei tea mis selleks päevaks mõeldud on.

Elamisest siin farmis ma parem ei hakkagi rääkimagi kui siis ainult, et kordades hullem kui teises õunafarmis see oli. Täpsemalt saate lugeda Birgiti blogist kus ta on teinud korralikku tööd selle kirjeldamises. Linn mis farmi läheduses on pole väga suur, pisike kohake kuid õnneks olemas asjad mis meil vaja, suuremad toidupoed, Subway, paar söögikohta, tanklad ning hetkel meie kõige suuremaks sõbraks on saanud kohalik raamatukogu. Raamatukogus käime suhteliselt tihti, või vähemalt üritame seda teha, sest seal saab kasutada Wifit ja üllatus üllatus see polegi kõige turbotigum kui arvata oleks. Muidugi ei anna seda võrrelda Melbourne majas oleva netiga mis oli ikka väga kiire Austraalia kohta, Eesti netig seda võrrelda ei saa.






Samas tuleb leppida selliste kohtadega kui muud üle ei jää eks teeme seda ka siin. Selles linnakeses on kaks baari kuhu saab peale töönädalat minna. Kahe nädala jooksul oleme sinna korra jõudnud ja peaks ütlema, et need kolka baarid on ikka omaette naljakad. Surjukad kui seda loete siis peaks ütlema, et suhteliselt sama see baarindus kui Surju baaris. Seega väga midagi ei toimu. Õnneks mõlemas kohas on olemas piljard mille pärast me tegelikult baari läksimegi, oleks seda enne teadnud, et mängima ei pääse väga kiiresti ning, et see nii pop on oleks lausa varem kohale läinud. Lisaks sellele kohale Kyabram oleme käinud korra väljasõidul Sheppartoni, mis on palju suurem ning õnneks mitte väga kaugel, 20 minutit autoga sõites sama kui mul kodust oli Pärnu, seega tavaline  sõit. Sheppartoni koht saate lugeda täpsemalt Birgiti blogist tal seal kõik oluline kirjas. Olen laisk ei hakka topelt sama juttu rääkima:D

Sheedis peamiselt teen sama mis tegin eelmises õunafarmis ehk siis pakin õune. Muidugi siinsed masinad on täielikult kiviajast võrreldes Stanthorpe õunfarmiga. Kui seal tulid õunad suuruste järgi ja minu kui pakkija ülesanne oli need lihtsalt restidele paigutada siis siin pean ma lisaks pakkimisele määrama nende suuruse, mis kohati on täiesti võimatu, sest kõik on sama suured. Eks siis nii umbes need õunad kastidesse jõuavad, vaatan kus mida vaja oleks ja vastavalt sellele tulevad suurused.  Praak õunad pean ise toimetama suurde kasti eelmises farmis tegi töö ära tehnika ja kahvel. Seega siin lihtsalt asjad on ajast maas. Vahamasin käib tööle puust toikaga surades ning kui selle ikka tööle saab siis undab nagu pöörane. Mis veel ei hakka täpsemalt tehnikast siin rääkimagi, küll saite juba aru, et see on väga vana. Lisaks õuntele olen pakkinud pirne ja nende pakkimine suht lihtne lihtsalt kastidesse nojah kaal peab enam vähem klappima ning suurused määran jällegist ise. Seega vastavalt nõudmisele:D Ning mis veel ajah farmerid on ähmid, 4 venda majandab oma peredega, polegi veel täpselt aru saanud kui suur kogu see pere on, kuid hetke arvutuste järgi tuleb jalgpallitiim ära küll juba kui mitte kaks.


Eelmisel nädalal sai kahel päeval tehtud vähe raskemat tööd mida seni farmis pole pidanud tegema, korjata kõrvitsaid. Õnneks siin on kõrvitsad väiksemad kui eestis ja neid pole nii hull  korjata, kuigi jah kui seda juba terve päeva oled teinud siis lõpuks ikka väsid ja ei jõua seal neid taga ajada. Lisaks sellele on Birgit käinud autosid pesemas, mina seda veel teinud ei ole, kuid kui vaja küll siis teen. Käinud oleme veel lehti riisumas ja ka see läks farmis töötamisena kirja. Sobib, sest enne farmi naasmist tuli ju teha 11 farmipäeva. Nüüd kui see blogi ülesse tuleb on need ka juba tehtud. Mine sa tea mida viimase kahe nädala jooksul veel siin teha jõuame, talveõunad alles kasvavad ning neid hakatakse korjama mai lõpus seega nibin nabin, kas saame seda tööd proovida või mitte.

Farmist lahkume hiljemalt 1 juuni ning siis 2 juuni läheme väljateenitud puhkusele Kullarannikule. Loodame, et seal olles on ilm omadega korras ning saame natuke enne puhata ja lõõgastuda kui tuleb suunduda mäkke ehk siis suusakeskusesse. Hetkel siin juba uudistes on mainitud, et mägedesse hakkab vaikselt lund juurde tulema ning see on ainult hea uudis. Varsti varsti saab lumele. Ettevalmistused sinna minekuks on omadega poole peal, sest jope on ostetud, veel on vaja soetada suusapüksid ning siis võib minna. Leping suusakeskuses algab 18st juunist kuid usun, et suundume sinna paar päeva enne. Täpsemalt midagi selle kohta ei tea kuid kui meil tekib midagi mida tahame uurida siis saame seda teha mu ühe töökaaslase käest kes tuleb koos meiega tööle ning on olnud seal juba kolm eelnevat talve. Töökaaslane Melbournest.

Ning seoses sellega, et nädal on veel farmi jäänud siis siin ei hakka ma enam blogi tegema. Alustan selle kirjutamisega peale puhkust või siis juba kui lumi on nähtud. Teen seda peamiselt sellepärast, et siin farmis ei toimu midagi nii väga põnevat. Seega lumelt hakkavad liikuma uued otseülekanded:D

Seega lähiajal on asju mida oodata. Kohtumisteni ja juba vaikselt kadeduseuss närib, sest kuulda on olnud suhteliselt soojadest ilmadest, mis Eestis juba olnud ja tulemas. Siin ju läheb iga päevaga aina jahedamaks, ning juuni alguses saabub ametlikult talv:D
Ilusat talveaega:D

No comments:

Post a Comment